22 Aralık 2014 Pazartesi

Tc Kimlik No ile Sgk 4a Sorgulama

Sgk 4a Sorgulama


Tc Kimlik No ile Sgk 4a Sorgulama Hakkında : Avrupa standartlarında her birey, tüm haklarını bilmeli ve ona göre davranmalıdır. Her birey kendi haklarını savunmak içinde bu bilgilere ihtiyaç duyar zaten. Bu oldukça doğal bir süreçtir. Türk insanın da artık her şeyi devletten beklemeyip kendi bilgilerini sürekli inceleyip bir hata varsa kendinin fark etmesi gerekmektedir. İlk olarak TC kimliğiniz ile 4A bilgilerinizi sorgulatarak bu değişime başlayabilirsiniz. Tc Kimlik No ile Sgk 4a Sorgulama 


Tc Kimlik No ile Sgk 4a Sorgulama

Tc Kimlik No ile Sgk 4a Sorgulama


Devlet tüm bilgilerinizi kayıt altına tutuyor ve bizlere bunlara ulaşabilmemiz için çok basit iki sistem karşımıza sunuyor. Birincisi E-sgm hizmet sorgulama ekranı olarak adlandırılan bir web sayfası. Bu sayfaya girdikten sonra karşımıza ilk olarak TC ve yabancı diye iki seçenek çıkıyor. Hangi vatandaş uyruğuna sahipseniz buradan bunu seçiyorsunuz. TC’yi seçtiğinizi varsayarak yazıma devam ediyorum. TC ibaresine tıkladıktan sonra sistem sizden bazı bilgilerinizi istiyor. Bunlar sırasıyla; tc kimlik numarası, il, doğum yılı, nüfus cüzdanınızdaki cilt numarası ve sitede yazan güvenlik numarası. Tüm bu bilgileri eksiksiz olarak girdiğinizde karşınıza 4A bilgileriniz çıkıyor. Son 12 aya ait kayıt bilgisi yoksa bulunamadı diye uyarı veriyor. Ancak düzenli olarak kaydı olan biriyseniz, prim-gün sayınızı belirten bu kaynak karşınıza çıkıyor ve istediğiniz her türlü sigorta bilginize buradan ulaşabiliyorsunuz. Bu anlattığım sistem zor geldiyse bir diğer seçenekte E-devlet adı verilen, devlet işlerinin yapıldığı online bir platform. PTT şubelerinden aldığınız şifre ile sisteme giriş yapabilirsiniz. TC kimliğiniz ve bu şifreyle yaptığınız giriş sonrası, karşınıza bir sürü e-hizmet çıkacaktır. Burada 4A sorgulama ekranına geldikten sonra, tek bir tıkla demin uzunca anlattığım işlemlere ulaşacaksınız.


Bu bilgileri bilmeniz sizin yıllarca çalışıp karşılığını nasıl aldığınızı görmeniz açısından önemli bir faktör. Kaç gün priminiz yatmış, bir kesinti olmuş mu, işvereninizden kaynaklı bir sıkıntı var mı, her şeyi 5 dakika içinde öğrenebilirsiniz. Kimseden yardım beklemeden kendi işimizi kendimizin görme vakti geldi. Yukarıda bahsettiğim iki yoldan birisiyle ihtiyacınız olmasa dahi bu sorgulamayı yapıp çıkan bilgilerin resmi dökümünü alın. Gelecek için kendinizi güvenceye alın.


Tc Kimlik No ile Sgk 4a Sorgulama için tıklayınız.



Tc Kimlik No ile Sgk 4a Sorgulama

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder