25 Aralık 2014 Perşembe

Hizmet Dökümü Nasıl Alınır? Sigorta Hizmet Dökümü Rehberi

Sigorta Hizmet Dökümü almak için sizlere hazırladığımız rehberi okuyabilirsiniz. Hizmet dökümü alarak sigorta prim takibi yapabilirsiniz. Sigorta sorgulama yaparak primleriniz tam olarak yatıyor mu, emekliliğinize kaç gün var öğrenebilirsiniz.


İş hayatının stresini senelerce yaşayan kişiler, emekli olduklarında rahat edebilmek adına sigortalı bir işte çalışmak isterler. Çalıştıkları işyerinde sigortalarının tam zamanlı olarak yatıp yatmadığını öğrenmek amacıyla sigorta sorgulama yapan kişiler, yaptıkları sorgulama sonucunda hizmet dökümü alabilirler.


Hizmet dökümü alarak sigorta primlerini detaylı inceleme şansına sahip olabilirsiniz. Emeklilik günlerine ne kadar süre kaldı, kaç prim günü eksik, toplam prim gününüz ne kadar, hepsine hizmet dökümü alarak sahip olabilirsiniz.


Hizmet Dökümü Nasıl Alınır?


Hizmet dökümünü 2 şekilde alabilirsiniz. Birincisi şifresiz sigorta hizmet dökümü, ikincisi şifreli sigorta hizmet dökümü. Şifresiz hizmet dökümü alabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu resmi web sitesine giriş yaparak, TC kimlik numaranız ve kimlik bilgilerinizle sorgulama yapabilir ve hizmet dökümü alabilirsiniz. Bunun için aşağıda vereceğimiz bağlantıya tıklayarak açılan sayfada size sorulan TC kimlik numarası, doğum yeri, doğum tarihi, cilt numarası gibi bilgileri ilgili kutucuğa doğru bir şekilde giriniz. Son olarak güvenlik kodu kısmına kutucukların en altında bulunan harf ve rakamlardan oluşan karakterleri girerek sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Açılan sayfada üst menüde “HİZMET” yazan kısımda “4A Hizmet Bilgisi” yazan yeri seçip hizmet dökümü alabilirsiniz.


Sigorta Hizmet Dökümü almak için tıklayınız…


4a hizmet dökümü sigorta hizmet dökümü


E-devlet Kapısı Üzerinden Hizmet Dökümü Alma


Bir diğer hizmet dökümü alma yöntemi ise şifreli hizmet dökümü almak. Bunun için de E-devlet şifresi sahibi olmanız gerekiyor. E-devlet şifresi sahibi olabilmek için size ey yakın PTT şubelerine kimliğinizle birlikte gidebilirsiniz. Şifre sahibi olduktan sonra E-devlet Sistemine giriş yaparak sitenin sol üst kısmında bulunan E-hizmetler bağlantısı tıklanır.


Açılan Hizmetler listesinde Sosyal Güvenlik Kurumu başlığı altında 4A Hizmet Bilgisi bağlantısını seçerek sigorta hizmet dökümü alabilirsiniz.



Hizmet Dökümü Nasıl Alınır? Sigorta Hizmet Dökümü Rehberi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder