6 Aralık 2014 Cumartesi

SGK Başkanı Gökalp İlhan Diyabet"e 10 Milyar Ödendi

2012’DE SAĞLIĞA HARCADIĞIMIZ RAKAM 44 MİLYAR LİRA CİVARINDAYDI. 10 MİLYAR LİRA İSE DİYABET VE DİYABETE BAĞLI DİĞER HASTALIKLARA ÖDEDİĞİMİZ RAKAM. DİYABET HAFTASI SEBEBİYLE 19 KASIM’DA SGK’DA DİYABET PARLAMENTOSUTOPLANACAK.


Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Yadigar Gökalp İlhan yaklaşan Diyabet Haftası öncesi TRT ve Anadolu Ajansı muhabirlerinin sorularını yanıtladı.

Başkan Gökalp İlhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, diyabetin mücadele edilmesi gereken en önemli kronik hastalıklardan birisi olduğunu söyledi.

Gökalp İlhan: 2012’de Sağlığa Harcadığımız Rakam 44 Milyar Lira Civarındaydı.


10 Milyar Lira İse Diyabet Ve Diyabete Bağlı Diğer Hastalıklara Ödediğimiz Rakam Gökalp İlhan, 2012’de kurum olarak analiz çalışması gerçekleştirdiklerini

vurgulayarak, “Normalde bütçemizin 4’te 1’i sağlık harcamalarına gidiyor. Her geçen yıl harcamalarımız artıyor. 2012’de yaptığımız analiz çalışmasında o yıl için sağlığa harcadığımız rakam 44 milyar lira civarındaydı. O rakamlar üzerinden baktığımızda da 10 milyar lira diyabet ve diyabete bağlı diğer komplikasyonlar sebebiyle oluşan hastalıklara ödediğimiz rakam. Bunun içinde hem tedavi ödemeleri hem de ilaç ödemeleri var.


Dolayısıyla toplam bütçe içinde yüzde 23’ü oluşturuyor” dedi. Bu rakamın büyük ve önemli olduğunun altını çizen Başkan Gökalp İlhan, hem

Sağlık Bakanlığı’nın hem diyabetle alakalı diğer tarafların yaptığı çalışmalara katkı vermeye çalıştıklarını kaydetti. Gökalp İlhan, kurum olarak diyabet ve diyabetle alakalı yapılan çalışmalara önem verdiklerine dikkat çekerek, “2013’te Dünya Diyabet Liderler Zirvesi’ne ev sahipliği yaptık. O zirveye 300 delege katılmıştı. Onlarla birlikte sonrası için bir yol haritası oluşturuldu. Sadece Türkiye için değil diğer ülkeler için de önemli bir tehdit bu. Yol haritası çerçevesinde de bütün ülke ve kurumlar kendi üzerine düşen görevi yapmaya devam ediyor” diye konuştu.


Gökalp İlhan: Diyabet Haftası Sebebiyle 19 Kasım’da SGK’da Diyabet Parlamentosu Toplanacak


SGK Başkanı Gökalp İlhan Diyabet

SGK Başkanı Gökalp İlhan Diyabet’e 10 Milyar Ödendi


Bu yıl Diyabet Haftası sebebiyle 19 Kasım’da SGK’da Diyabet Parlamentosu’nun toplanacağını dile getiren Başkan Gökalp İlhan, burada karar vericiler, siyasiler, hastalar ve sivil toplum kuruluşlarının olacağını ifade etti.ökalp İlhan, gerçekleştirilecek olan toplantıda yapılan çalışmaları daha da geliştirerek ortak bir akıl oluşturmaya çalışacaklarını anlattı. Türkiye’de 7 milyon diyabet hastasının olduğunu anımsatan Başkan Gökalp İlhan, “Önümüzdeki 20 yıldaki projeksiyonlara baktığımızda da bu rakamın 12 milyona ulaşacağı tahmin edilmekte. Hızlı bir artış söz konusu. Bu yol haritasının en önemli unsurlarından

bir tanesi farkındalık ve bilinçlendirme çalışmalarının daha etkin bir şekilde yapılması” ifadesine yer verdi.



SGK Başkanı Gökalp İlhan Diyabet"e 10 Milyar Ödendi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder