6 Aralık 2014 Cumartesi

SGK İl Müdürleri İstişare Toplantısı

SGK İl Müdürleri İstişare Toplantısı 26-30 Kasım tarihleri arasında Antalya’da Yapıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, 26-30 Kasım tarihleri arasında Antalya’da gerçekleşen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürleri İstişare Toplantısı’na katıldı.


Türkiye genelinde 81 ilin SGK il müdürleri ile merkez teşkilatından üst düzey yöneticilerin katıldığı toplantılarda merkez ve taşrada yürütülen çalışmalar ile Kurumun önümüzdeki dönemde izleyeceği yol haritasına ilişkin kapsamlı değerlendirmeler yapıldı. Gökalp İlhan: Paydaşlarımızın sorunlarını dinleyip onlara çözüm bulmaya çalışmamız çok önemlidir.

Başkan Gökalp İlhan, SGK’nın kendini sürekli geliştirmesi ve bunun yanında da paydaşlarının sorunlarını dinleyip sonra da onlara çözüm bulmaya çalışmasının çok önemli olduğunu belirterek, “İl Müdürlerimiz ve diğer personelimizle zaman zaman bir araya gelmeye devam edeceğiz.” dedi.

Gökalp İlhan: Liderlik önemlidir Liderliğin önemli olduğunu, bununla birlikte liderlerin ekibiyle birlikte başarıya ulaştığını belirten Başkan, “Bu kurum, kuruluş ve teşkilat, insanımıza faydalı değilse emin olun ki, bunun hiçbir kıymeti yoktur. İnşallah bundan sonra daha büyük azimle millete hizmet eder, kurumumuzu daha ileriye taşırız.” dedi.


SGK İl Müdürleri İstişare Toplantısı SGK İl Müdürleri İstişare Toplantısı


SGK’nın atması gereken adımları da açıklayan Yadigar Gökalp İlhan, “Kurum alacaklarımızın yapılandırılması sürecinde, sigortalıları ve işverenleri son başvuru gününü beklememeleri konusunda bilgilendirmemiz önemlidir. İl Müdürleri ve onların görevlendireceği personel her fırsatta bunun üzerinde durmalıdır.” dedi. Başkan Gökalp İlhan, 1 Ekim’den geçerli olmak üzere İl Müdürlüklerine ve iki Genel Müdürlüğümüzün merkez personeline fazla mesai verilmesi talebinin Bakanlar Kurulunca kabul edildiğini, yapılandırma süresince fazla çalışma yapacak personele bu yolla katkı sağlanacak olmasının sevindirici olduğunu ifade etti.


Gökalp İlhan: Merkez Teşkilatı Çalışma Yönetmeliğini çıkardık


Gökalp ilhan, Taşra Teşkilatı Çalışma Yönetmeliğinin olduğunu, merkeze dair bir yönetmeliğin olmadığını ve Kurum tarihinde ilk defa Merkez Teşkilatı Çalışma Yönetmeliğini çıkardıklarını, bu yönetmeliğin bu hafta yürürlüğe gireceğini dile getirerek “Şehit yakınları ve gazilerden 580 kişinin yoğun çabalar sonucunda Devlet Personel Başkanlığınca Kurumuza atanmasını sağladık. Özelleştirilen kurumlardan ve kapatılan belediyelerden de 200 civarında kişi Kurumumuza verildi.


DPB tarafından KPSS ile önümüzdeki ay Kurumumuza yüz elli civarında yerleştirme de yapılacaktır.” dedi. Üzerinde özellikle durulması gereken hususlardan birisinin de gazilerle ilgili ortez ve protez bedelinin ödenmesi olduğunun altını çizen SGK Başkanı, gazilerin mağdur edilmesinin önüne geçilmesinin ve ödemelerinin bir an önce yapılmasının öncelikleri arasında olması gerektiğini il müdürlerine hatırlattı.



SGK İl Müdürleri İstişare Toplantısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder