25 Aralık 2014 Perşembe

4A Hizmet Dökümü Ne Anlama Geliyor?

Sigorta hizmet Dökümü alırken önümüze çıkan 4A hizmet dökümü ne anlama geliyor? Bunu sizlere açıklamaya çalışacağız.


Özel sektörde ücretli olarak çalışanlar 4A sigortalı kapsamına girmektedir. Yani sigortalı olarak özel bir işyerinde çalışanlar 4A hizmet dökümü alacaklardır. Sigorta prim günü sorgulamak için 4A hizmet dökümü kategorisinden prim günlerini sorgulayacaklardır.


Kamu çalışanları 4A sigortalı kapsamına girmezler. 4A sigortalı kapsamına özel sektörde ücretli çalışanlar girer. Bu nedenle sigorta prim günü sorgulama yaparken 4A hizmet dökümü kısmını kullanmaları gerekmektedir.


4A Hizmet Dökümü Şifresiz Nasıl Alınır?


Şifresiz 4A hizmet dökümü alabilmek için paragrafın altında vereceğimiz bağlantıya tıklayarak ilgili SGK resmi web sitesi sayfasına ulaşarak 4a hizmet dökümü alabilirsiniz. Şifresiz olarak 4a hizmet dökümü alabilmek için bağlantıya tıkladıktan sonra açılan sayfadaki sizden istenilen bilgileri eksiksiz ve doğru olarak ilgili kutucuklara girmeniz gerekmektedir. Bir diğer hususta güvenlik kodu. Birçok kişi bu adımda takıldığından bu adım önemli. Güvenlik kodu sorgulamalarda güvenliği sağlamak amacıyla ekranda gördüğünüz harf ve rakamlardan oluşan karakterleri güvenlik kodu kutucuğuna girmeniz gerekmektedir. Bu güvenlik kodu her sorgulamada değişecek ve size yeni bir güvenlik kodu verilecektir. Buna dikkat ederek doğru girmeniz önemlidir.


4A Hizmet Dökümü SGK Sitesi üzerinden almak için tıklayınız…


4a hizmet dökümü 4a hizmet dökümü


4A Hizmet Dökümü E-devlet Sistemi Üzerinden Nasıl Alınır?


4A hizmet dökümü E-devlet Sistemi üzerinden alabilmek için öncelikle E-devlet şifresi sahibi olmanız gereklidir. Bunun için en yakın PTT şubesine giderek E-devlet şifrenizi temin edebilirsiniz. E-devlet şifresini temin ettikten sonra E-devlet sistemine giriş yapıyoruz. Giriş yaptıktan sonra sitenin sol üst kısmında bulunan E-hizmetler linkine tıklanır. Açılan hizmetler listesinden Sosyal Güvenlik Kurumu başlığı altında 4A hizmet dökümü linki tıklanarak 4A hizmet dökümü alabilirsiniz ve prim günü sorgulaması yapabilirsiniz.


E-devlet sistemi üzerinden 4a hizmet dökümü almak için tıklayınız.



4A Hizmet Dökümü Ne Anlama Geliyor?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder