6 Aralık 2014 Cumartesi

Farkındalık Artırma Toplantısı KİTUP 2

Liderler İçin Farkındalık Artırma Toplantısı KİTUP II Bolu’da Yapıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, Bolu’da Avrupa Birliği’nin desteklediği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının program otoritesi olduğu ve SGK tarafından yürütülen ‘Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi II (KİTUP)’ içerisinde yer alan ‘Liderler İçin Farkındalık Artırma Toplantısı’na katıldı.


SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN:

-KİTUP II DAHA ÖNCEKİ PROJELER KADAR ETKİLİ SONUÇLAR DOĞURACAK.



Toplantıda bir konuşma yapan Gökalp İlhan, kurumun hizmet verdiği pek çok alanda proje çalışması yaptıklarını, bu toplantı ile de tüm yöneticilerin bir araya getirilerek kaynaşmasının sağlandığını dile getirdi. Gökalp İlhan: Atama ve Unvan Değişikliğini On Beş Gün İçinde Tamamlıyoruz. Kurumda atama ve unvan değişikliği ile personel sayısında değişikliğin olacağını dile getiren Kurum Başkanı Gökalp İlhan, 174 Denetmen Yardımcısı alınacağını, 580 şehit

yakınına memur ve hizmetli kadrosunda yer verileceğini, engelli ve Çocuk Esirgeme yurt çıkışlı memur alımının yapılmasıyla da personel sayısında artış olacağını söyledi. Gökalp İlhan, Şube Müdürlerinin atamasının geçen hafta gerçekleştirildiğini hatırlatarak Merkez Müdürü ve Şef unvanlı personele müjde vererek atamaların on beş gün içinde tamamlanacağı bilgisini paylaştı.


Gökalp İlhan: Yapılandırma İle İlgili Fazla Çalışma Yapan Personele Ek Ücret Ödeyeceğiz


Farkındalık Artırma Toplantısı KİTUP 2 Farkındalık Artırma Toplantısı KİTUP 2


Başkan Gökalp İlhan, Taşra teşkilatı çalışanlarının yapılandırma süresi içerisinde iş yüklerinde artış olduğunu, mesai saatleri dışında personel çalıştırma izin ve ücretlerinin Maliye Bakanlığının onayıyla Kurumumuz personeline de tanındığını belirtti. Gökalp İlhan: Kurum Personeli Bina ve Mefruşat Konusunda İyi Ortamda Hizmetin Sunumunu Yapabilmelidir. Kurum personelinin daha iyi bir ortamda hizmet sunumunu yapması için bina ve mefruşat konusunda çalıştıklarını, insan odaklı çalışmaya yöneldiklerini ifade eden Kurum Başkanı, yurt sathında 484 yerde Merkez Müdürlüğü açıldığını, bu sayının 611’e çıkarılması için yatırım programına alındığını söyledi. Veri Hizmet Merkezinin de bir ay içinde taşınarak devreye gireceğini hatırlatan Gökalp İlhan, sayısal arşiv için de harekete geçileceği bilgisini verdi.Kayıt dışı istihdamla mücadelenin hizmet verdikleri önemli alanlardan biri olduğu konusunu İl Müdürlerine hatırlatan Gökalp İlhan, “Kayıt dışı istihdam, Türkiye işgücü piyasasının en temel yapısal sorunlarından biridir. Bu sorun ülke ve sosyal güvenlik açısından önemli ve bunu önlemek adına da KİTUP II ile il ve bölgeler düzeyinde birçok toplantı ve bilgilendirme çalışması gerçekleştireceğiz. KİTUP II daha önceki projeler kadar etkili sonuçlar doğuracak. Taşra teşkilatı çalışanlarına ve denetleme elemanlarına çok iş düşüyor” dedi.


Şahin: Kurum Açığını Kayıtlı İstihdamla Giderebiliriz


Kurum açığı olarak görülen yıllık 20-25 milyar liranın kayıtlı istihdamla giderilebilme imkanının varlığına işaret eden SGK Strateji Başkanı Mühiddin Şahin, taşra teşkilatlarının çalışması ile kayıt dışılığın kayıt altına alınabileceğini, KİTUP 2 ile merkezde yapılan projelerin hayata geçirilmesinde İl Müdürlüklerine önemli görevler düştüğünü söyledi.


KİTUP II projesinde yer alan Takım Lideri Henry Leerentveld ‘Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi ve Hedeflerimiz’i, Prof. Dr. Serdar Sayan ‘Bileşen Hedefleri, Bu Hedeflere Ulaşmak İçin Gerçekleştirdiğimiz Etkinlikler’i, Prof. Dr. Oğuz Karadeniz ‘Türkiye’de Kayıt Dışı İstihdamın Profili ve Güncel Gelişmeler’i toplantıda yer alan katılımcılara aktarırken, Kurum tarafında ise ‘Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Kapsamında Yapılan Çalışmalar ve Taşra Teşkilatından Beklentiler’i KADİM Daire Başkanı Yakup Süngü ile SGK Strateji Başkanlığı Daire Başkanlarından Tahsin Şimşek, Cevat Gökhan Yamankale ve Serdar Türkeri de görev alanlarıyla ilgili bilgi paylaşımında bulundu.


Bolu’da düzenlenen toplantıya, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, Başkan Yardımcıları Mustafa Kuruca ve Murat Yazıcı, kurum üst düzey yöneticileri ile İl Müdürleri katıldı.



Farkındalık Artırma Toplantısı KİTUP 2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder