27 Aralık 2014 Cumartesi

SGK 4A Hizmet Dökümü Formu Nasıl Alınır?

Sigortalı çalışanların ihtiyaç duydukları 4A hizmet dökümü formu almaları için bu rehber yazımızı hazırladık. 4a Hizmet dökümü formu nasıl alınır adım adım sizler için anlattık. Yazımızı dikkatlice takip ederek hizmet dökümü formu alabilirsiniz.


Sigortalı çalışanların büyük sorunlarından biri de çalıştıkları işyeri tarafından sigortalarının yatırılmaması ya da eksik olarak yatırılması. Bu nedenle 4a sigortalı çalışanların sürekli olarak “sigortam tam olarak yatırılıyor mu, sigorta prim günlerim tam olarak ödeniyor mu, prim günlerim eksiksiz ödeniyor mu?” gibi sorular kafalarını hep meşgul etmiştir.


Bu soruların cevaplarına 4a hizmet dökümü formu alarak bulabilirsiniz. 4a hizmet dökümü formunda SSK işe başlama tarihi, SSK prim ödeme gün sayısı, SSK işe başlama tarihi, aylara göre ödenmiş prim gün sayıları hepsi yazmakta.


Bu form sayesinde ne zaman emekli olabileceğinizi hesaplayabilir, emekli olabilmeniz için kaç SSK prim gününüzün eksik olduğunu öğrenebilirsiniz.


4a hizmet dökümü formu almak için 2 yöntem vardır. Birinci yöntem TC kimlik No ve kimlik bilgilerinizle SGK resmi web sitesi üzerinden yapabilirsiniz. İkinci yöntem ise E-devlet sistemi üzerinden giriş yaparak hizmet dökümü formu alabilirsiniz.


4a hizmet dökümü formu 4a hizmet dökümü formu


SGK web sitesi üzerinden hizmet dökümü formu alabilmek için altta vermiş olduğunuz linke tıklayarak ilgili sayfaya ulaşabilirsiniz. Sayfa açıldıktan sonra TC kimlik No ve kimlik bilgileriniz ile giriş yaptıktan sonra açılan sayfada üst menüde HİZMET linkine tıklayarak 4A HİZMET BİLGİSİ linkine tıklayarak hizmet dökümü formunu alabilirsiniz.


E-devlet sistemi üzerinden de E-devlet şifreniz ile giriş yaparak E-hizmetler linkine tıklayarak Hizmetler listesine ulaşıyoruz. Hizmetler listesinde Sosyal Sigortalar Kurumu başlığı altında 4a Hizmet Dökümü linkine tıklayarak dökümü alabilirsiniz.


4a hizmet dökümü formu almak için tıklayınız….



SGK 4A Hizmet Dökümü Formu Nasıl Alınır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder