9 Aralık 2014 Salı

Sgk Hastaneni Seç Android Uygulaması İndir

Sgk Hastaneni Seç Uygulaması


Sgk Hastaneni Seç Android Uygulaması İndir  Konusu Hakkında Yazı : Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşlar zaman ve iş gücü kaybı yaşamasın, işleri daha kolay ve hızlı şekilde gerçekleşsin diye Sgk Hastaneni Seç Android Uygulaması Google Play Store a 28 kasım 2013 yılında bir uygulama girdi. Bu uygulamada vatandaşlar, Doktor araması yapabilir çıkan doktor’un hangi okuldan mezun olduğunu, hangi braşta görev yaptığını, uyruğunu ve doğum yılına kadar çeşitli bilgilerini bu uygulamada görebilirler. Bu kadar mı? hayır. Ülkemizde bulunan tüm hastaneleri ve bilgilerini uygulama içinde barındırıyor.


Sgk Hastaneni Seç Uygulamasında ayrıca, tıbbi işlem arama ve ilave ücret hesaplama işlemlerini öğrenebilme imkanınızda var. SGK HASTANENİ SEÇ uygulamasını indirmek için yazımızın devamında bulunan ilgili linki tıklayınız ve uygulamayı telefonunuza indiriniz.


Sgk Hastaneni Seç Android Uygulaması


Sgk Hastaneni Seç Android Uygulama

Sgk Hastaneni Seç Android Uygulama


Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altındaki sigortalılara en doğru, en hızlı  şekilde Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşmalı Sağlık Hizmet Sunucuları hakkında bilgi verilmektedir.
Bu kapsamda:

1- Özel Sağlık Hizmet Sunucusunu (Hastane, Özel Dal Merkezi, Diyaliz Merkezi, Tıp Merkezi vb.) arayabilirsiniz.

SHS’nin aldığı ilave ücret oranına, fotografına,harita üzerinde konumuna, web adresine, telefon, faks, anlaşma konuları, doktorlarına ve doktorların çalışma saatlerine, SHS’nin uygulayabildiği işlemlere kadar çok detaylı bilgi alabilirsiniz.

2- Doktor arayabilirsiniz.

Doktorların detaylı CV’lerine ulaşabilirsiniz. ( Nerden kaç yılında mezun oldu, mesleki ilgi alanları nelerdir, kaç yaşında , fotografı vs.)

Doktor hangi saatler arasında hangi tesiste çalışıyor bilgisini görebilirsiniz.

3- En fazla ne kadar ilave ücret ödeyeceyeceğinizi ve ne kadar katılım payı vereceğinizi hesaplayabilirsiniz.

4- Tıbbi işlem arayabilirsiniz.

Böylece bir tıbbi işlemin hangi tesislerde ne kadar ilave ücret alınarak yapıldığını görüntüleyebilirsiniz.

5- Bu uygulamayla muayene katılım payı ve ilave ücret konusunda mevzuatsal olarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

6- Geçmiş tedavileriniz hakkında bilgi alabilirsiniz.


Uygulamamıza web üzerinden http://gss.sgk.gov.tr/OzelSHSBilgi/ adresinden de erişebilirsiniz. Sorun ve önerileriniz için bize shsweb@sgk.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.


Sgk Hastaneni Seç Android Uygulama İndir

Sgk Hastaneni Seç Android Uygulama İndir


Sgk Hastaneni Seç Android Uygulama İndir için Tıklayınız.


Konu ile alakalı diğer bilmeniz gerekenleri aşağıdan bulunan başlıklardan okuyabilirsiniz.


İlave Ücret Nedir?


Kurumla sözleşmeli; vakıf üniversiteleri ile özel sağlık kurum ve kuruluşları;SUT ve eklerinde yer alan sağlık hizmetleri işlem bedellerinin tamamı üzerinden Kurumca belirlenen oranı geçmemekkaydıyla Kuruma fatura edilebilen tutarlar esas alınarak kişilerden ilave ücret alabilir.


Yükseköğretim kurumlarına ait sağlık hizmeti sunucularında (vakıf üniversiteleri hariç)öğretim üyeleri tarafından mesai saatleri dışında bizzat verilen sağlık hizmetleri için poliklinik muayenelerinde bir katını, diğer hizmetlerde yüzde ellisini geçmemek üzere, Kuruma fatura edilebilen tutarlar esas alınarak kişilerden ilave ücret alınabilir. Ancak alınacak ilave ücret bir defada asgari ücretin iki katını geçemez.


Diyaliz Tedavisi


Hemodiyaliz tedavileri, ev hemodiyalizi, periton diyalizine (sürekli ayaktan periton diyalizive aletli periton diyalizi) ilişkin sağlık hizmetleri bedelleri SUT’da belirtilen usulve esaslar dahilinde Kurumca karşılanmakta olup sağlık hizmeti sunucuları tarafındanherhangi bir ilave ücret talep edilemez.


Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon İşlemleri


Fizik tedavi ve rehabilitasyon işlemlerine ilişkin sağlık raporlarının nasıl düzenleneceğiile resmi ve özel sağlık hizmeti sunucularında ayakta ve yatarak verilen fizik tedavive rehabilitasyon bedelleri Kurumca karşılanmaktadır. Ayaktan fizik tedavi ve rehabilitasyonuygulamalarında bir hastaya günde en fazla bir seans, yatarak fizik tedavi ve rehabilitasyonuygulamalarında ise aynı bölge için bir seans fizik tedavi ve rehabilitasyon işlemi bedeliKurumca karşılanır. Bir hasta için son bir yıl içinde en fazla; aynı bölgeden toplam 30 seans,iki farklı vücut bölgesinden toplam 60 seans fizik tedavi ve rehabilitasyon işlemlerine ait bedeller Kurumca karşılanır. Aynı bölge için bir yıl içinde en fazla iki sağlık raporudüzenlenebilir.


Sözleşme


Kurumca finansmanı sağlanan sağlık hizmetleri, resmi (Sağlık Bakanlığına bağlısağlık hizmeti sunucuları, Üniversitelere (resmi ve vakıf) bağlı sağlık hizmetisunucuları, TSK’ya bağlı sağlık hizmeti sunucuları, Belediyelere ait hastane vetıp merkezleri) ve özel sağlık hizmeti sunucularından (özel hastaneler, tıp merkezleri,dal merkezleri, diyaliz merkezleri, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezleri, tüp bebekmerkezleri, ESWL merkezleri, hiperbarik ve oksijen tedavi merkezleri) sözleşmeler yoluylasağlanmaktadır.Kurumla sözleşmesiz sağlık hizmeti sunucularından alınan sağlık hizmetleribedelleri acil sağlık hizmetleri dışında Kurumca karşılanmamaktadır.


Acil Sağlık Hizmetleri


Sağlık Uygulama Tebliği’nin katılım payı alınmayacak sağlık hizmetleriile ilave ücret alınmayacak sağlık hizmetlerine ilişkin maddelerine göre Kurumla sözleşmeliveya sözleşmesiz sağlık hizmet sunucuları tarafından sunulan acil sağlık hizmetlerinden dolayıkişilerden katılım payı ve ilave ücret alınmamaktadır. Ancak, acil servisine müracaateden ve muayeneleri sonucunda acil olmadığı tespit edilen kişilerin tedavi giderleri SUT ekiEK-8 Listesinde 520.021 kodlu “Yeşil alan muayenesi” adı altında yer alan işlem bedeli üzerindenKurumca karşılanır. Muayene sonucunda acil olduğu tespit edilenler için ise SUT’un 4.2.1.B.2- numaralımaddesinin birinci ve ikinci fıkralarındaki ilgili hükümler uygulanır. Ancak sağlık hizmeti sunucularınca acilservislerde verilen ve Kuruma acil sağlık hizmeti olarak faturalandırılan hizmetlerin Kurumun inceleme birimlerince acil hal kapsamına girmediğinin tespit edilmesi halinde verilen sağlık hizmetlerinin bedelleri ödenmez ayrıca kişilerin ödemesi gereken katılım payı tutarı sağlık hizmet sunucularının alacağından mahsup edilir.Sunulan acil sağlık hizmetleri dolayısıyla kişilerden herhangi bir ücret alınması halinde; genel sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olunan kişi ise sağlık hizmeti sunucusunun bulunduğu ildeki Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne, değilse Sağlık Bakanlığı İl Sağlık Müdürlüklerine müracaat etmesi gerekmektedir.


Trafik Kazaları


Trafik kazasının oluş tarihine ve kazazedenin genel sağlık sigortalısı olup olmadığınabakılmaksızın 25/02/2011 tarihinden itibaren üniversitelere bağlı hastaneler ve diğer bütün resmi ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarınca verilecek tüm sağlık hizmet bedelleriKurumumuzca karşılanmaktadır. Tüm kazazedeler için tedavi bedellerine ait faturalarınödenebilmesi için vakanın trafik kazası olduğuna dair kanıtlayıcı belge(polis, jandarma raporu, adli vaka raporu vs.) veya kaza tespit tutanağı olmalıdır.Genel sağlık sigortalısı olmayanların tedavi giderlerinin karşılanması trafik kazalarıhalleriyle sınırlı olup, bu kişilerin 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununda tanımlanantrafik kazası tarifine uymayan kazalar sonucu oluşacak tedavi giderleri Kurumumuzca karşılanmamaktadır.



Sgk Hastaneni Seç Android Uygulaması İndir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder