6 Aralık 2014 Cumartesi

SGK-SESRIC İşbirliği Protokolü İmza Töreni

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: SESRIC İLE İMZALADIĞIMIZ PROTOKOL ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMLERDE TÜM TARAFLARA KATKI SAĞLAYACAK. SESRIC GENEL DİREKTÖRÜ PROF. DR. SAVAŞ ALPAY. PROTOKOL YAKIN ZAMANDA ÜYE ÜLKELERDE CİDDİ DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜME VESİLE OLACAK. 


Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik, Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) arasında, İslam İşbirliği Teşkilatı’na üye 57 ülkede eğitim ve kapasite geliştirme faaliyetlerini gerçekleştirmek amacıyla İşbirliği Protokolü imzalandı. Gökalp İlhan: Protokol Tüm Taraflara Katkı Sağlayacak. SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan imza töreninde, SESRIC ile önemli bir işbirliği protokolüne imza attıklarını söyledi.


SGK ve SESRIC’in protokol üzerinde ortaklaşa çalıştığını dile getiren Gökalp İlhan, “İslam İşbirliği Teşkilatı’na üye ülkelerin sosyal güvenlik kurumlarında

gerçekleştireceğimiz eğitim ve kapasite geliştirme faaliyetlerinin sağlanmasına temel teşkil eden önemli bir adımını atıyoruz. Daha önce Alman Kaza Sigortaları Kurumu (DGUV) ile gerçekleştirdiğimiz bugün ise, SESRIC ile imzaladığımız protokol önümüzdeki dönemlerde tüm taraflara katkı sağlayacak” dedi. Uluslararası ilişkilerde çok yönlü çalışmalara devam edeceklerini vurgulayan Başkan Gökalp İlhan, söz konusu hedef kapsamında içeride Türkiye İşbirliği ve Kalkınma Ajansı, uluslararası boyutta ise Malta, Meksika ve Finlandiya Sosyal Güvenlik Kurumlar ile protokol görüşmelerini sonuçlandıracaklarını dile getirdi.


Gökalp İlhan, Hükümetin “Hedef 2023 Lider Ülke, Genç Türkiye” vizyonu çerçevesinde konusunda uzman SGK personeli tarafından verilecek eğitimlerin, kültürlerin paylaşımına, bilgi değişimine, iyi uygulamaların aktarılmasına ve alanında deneyimli kişilerin etkileşim içinde kalmalarına imkan tanıyacağını ve yenilikçi fikirlerin filizlenmesine katkı sağlayacağını belirtti. Başkan Gökalp İlhan, “Her şeyden önce sosyal güvenlik alanında yaşanan gelişmelerin, doğrudan ilgili ülkelerin vatandaşlarının hayat kalitesini yükselteceğine inanıyorum. Bu nedenle sosyal güvenlik dünyası için ortak çalışmamızın amacına

ulaşacağına inanıyorum” diye konuştu.


SGK-SESRIC İşbirliği Protokolü İmza Töreni SGK-SESRIC İşbirliği Protokolü İmza Töreni


Alpay: Protokol Üye Ülkelerde Değişim ve Dönüşüme Vesile Olacak. SESRIC Genel Direktörü Prof. Dr. Savaş Alpay ise, SGK ile işbirliği protokolü imzalamaktan memnuniyet duyduklarını kaydetti. Protokolün yakın zamanda üye ülkelerde ciddi değişim ve dönüşüme vesile olacağının altını çizen Alpay, “Çalışma hayatıyla ilgili programlara son derece önem veriyoruz. SGK ile ortaklaşa yaptığımız bu çalışma da üye ülkelerimize önemli katkı sağlayacağını belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan ve SESRIC Genel Direktörü Prof. Dr. Savaş Alpay işbirliği protokolünü imzaladı.

İmza törenine SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan’ın yanı sıra Kurum Başkan Yardımcıları Cevdet Ceylan ile Murat Yazıcı, SESRIC Genel Direktörü Prof. Dr. Savaş Alpay, kurum üst düzey yöneticileri ve personel katıldı.



SGK-SESRIC İşbirliği Protokolü İmza Töreni

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder