6 Aralık 2014 Cumartesi

Kayıtlı İstihdamın Teşviki 2 Projesi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, Avrupa Birliği’nin desteklediği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının program otoritesi olduğu ve SGK tarafından yürütülen Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi II (KİT-UP) açılış törenine katıldı. Törende konuşma yapan Gökalp İlhan, kurum olarak pek çok alanda hizmet verdiklerini söyledi.


SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN:

-2002’DE YÜZDE 52 ORANINDA OLAN KAYIT DIŞI İSTİHDAM, 2014 AĞUSTOS AYINDA YÜZDE 36,4’E DÜŞTÜ

-KİT-UP II VE DİĞER PROJELERİMİZ, DAHA ÖNCEKİ PROJELER KADAR ETKİLİ SONUÇLAR DOĞURACAK

-GELECEK YIL “EVDE ÇOCUK BAKIM HİZMETLERİ YOLUYLA KAYITLI KADIN İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ PROJESİ”Nİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ.


Gökalp İlhan: Kayıt Dışı İstihdam 2014 Ağustos ayı itibariyle yüzde 36,4’e düştü Kayıt dışı istihdamla mücadelenin hizmet verdikleri önemli alanlardan biri

olduğunu dile getiren Gökalp İlhan, “Kayıt dışı istihdam, Türkiye işgücü piyasasının en temel yapısal sorunlarından biridir. İstihdam teşvikleri ve kayıt dışıyla mücadele neticesinde 2002’de yüzde 52 oranında olan kayıt dışı istihdam, 2014 Ağustos ayı itibariyle yüzde 36,4’e düşmüştür” dedi.


Gökalp İlhan, tarım dışı sektörde ise kayıt dışı istihdam oranını 2023’te yüzde 15’e indirmek gibi önemli bir hedeflerinin olduğunu ifade etti.

Başkan Gökalp İlhan, 15,5 milyon Avro bütçeli KİT-UP II Projesi ile sivil toplum kuruluşlarına ve ilgili yerel kurumlara hazırlamış olduğu projeler için 100 bin ile 350 bin Avro arasında değişen miktarlarda hibe dağıtma imkanlarının olacağını belirtti.


Kayıtlı İstihdamın Teşviki 2 Projesi Kayıtlı İstihdamın Teşviki 2 Projesi


Gökalp İlhan: KİT-UP II ve diğer projelerimiz daha önceki projeler kadar etkili sonuçlar doğuracak Farkındalık arttırma faaliyetleriyle kayıtlı istihdam bilincini yaygınlaştırmak istediklerini vurgulayan Gökalp İlhan, “Konferanslar, TV spotları, çizgi filmler, eğitici ve bilgilendirici dokümanlar, geleceğe ışık tutacak araştırma raporları, personelimiz için düzenlenecek eğitim faaliyetleriyle önümüzdeki yıllarda kurumumuzdan ve kayıtlı istihdamdan çokça bahsediyor olacağız. KİT-UP II ve diğer projelerimizin de en az öncekiler kadar etkili sonuçlar doğuracağını düşünüyorum” diye konuştu.


Gökalp İlhan: 2015’te “Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi”ni hayata geçireceğiz

Başkan Gökalp İlhan, gelecek yıl “Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi”ni hayata geçireceklerini anlattı.

Projeyle çocuk sahibi olan en az 5 bin kadının iş yaşamına dönmesinin ve aynı zamanda en az 5 bin çocuk bakıcısının kayıtlı olarak çalışmasını amaçladıklarının altını çizen Gökalp İlhan, “Bu projenin ardında yatan neden, kadınlarımızı iş gücü piyasasında daha çok görmek istememizden kaynaklanmaktadır. TÜİK istatistiklerine baktığımızda, 2013 yılında kadınların istihdam oranı yüzde 27,1’düzeyindedir. Aynı yıl için iş gücüne dahil olmayan 19 bin 523 kadının yüzde 59’unun ev işleriyle meşgul olmaları nedeniyle istihdam edilemediğini görüyoruz. Bu projeyle bir yandan kayıtlı istihdamı teşvik ederken bir yandan da kadınların istihdamının arttırılmasında etkin rol oynamaya hazırlanıyoruz” ifadelerini kullandı.


Begeot: SGK’nın Kayıt Dışı İstihdamla ilgili çalışmalarını memnuniyetle karşılıyoruz


AB Türkiye Delegasyonu Müsteşarı François Begeot ise, kayıt dışı istihdam konusunun AB’nin gündeminin üst sıralarında yer aldığını kaydetti. SGK’nın kayıt dışı istihdamla ilgili yürüttüğü çalışmaları büyük memnuniyetle karşıladıklarını vurgulayan Begeot, Türkiye’nin kayıt dışı istihdamla kararlı bir şekilde mücadele ettiğini söyledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanı Ömer Ayçiçek de, kayıt dışı istihdam sorununun önemine dikkat çekerek, çeşitli sektörlerdeki kayıt dışı istihdamın oranlarına ilişkin bilgiler verdi.


Şahin: KİT-UP II Projesi ülke genelinde uygulanacak


Konuşmasına kayıt dışı istihdamın her ülkede olduğu gibi Türkiye’de de bir sorun olduğunu anlatarak başlayan Strateji Geliştirme Başkanı Mühiddin Şahin, kurum olarak bu sorunun çözümü noktasında gayret sarf ettiklerini ifade etti. Şahin, KİT-UP II projesinin ülke genelinde uygulanacağını belirterek, “Projede

sadece kayıt dışılıkla mücadele değil, kayıtlılığında teşvik edilmesi amaçlanmıştır. Proje kapsamında çok sayıda faaliyet yürütülecektir” şeklinde konuştu.

Crowne Plazada düzenlenen açılış törenine, SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, SGK Yönetim Kurulu Üyeleri, Başkan Yardımcıları, AB Türkiye Delegasyonu Müsteşarı François Begeot, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanı Ömer Ayçiçek, SGK üst düzey yöneticileri ile personel katıldı.



Kayıtlı İstihdamın Teşviki 2 Projesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder