11 Aralık 2014 Perşembe

Hizmet Dökümü Şifresiz

Hizmet Dökümü


Şifresiz Hizmet Dökümü Hakkında: Sosyal Güvenlik kurumu kısa adıyla SGK’dan Ssk Hizmet Dökümü Şifresiz olarak 2 yolla alınır. Bir üçüncü yolda ise hizmet dökümü almak için şifre ister. Bu hizmet dökümü alma yolu edevlet şifresi ile alınan hizmet dökümleri için kullanılır. Hizmet Dökümleride kendi aralarında 3’e ayrılır. Bunlardan 4a dediğimiz Hizmet Dökümü SSK lı vatandaşlar faydalanmaktadır. 4b denilen kısım BAĞKUR için. 4c denilen kesim ise isteğe bağlı sigortalı olan mevsimlik veya geçici işçilerdir. Hizmet Dökümü Şifresiz


Hizmet Dökümü Şifresiz

Hizmet Dökümü Şifresiz


Hizmet Dökümü Şifresiz almak isteyen vatandaşlarımız için bu konuyu biraz daha açarak konuya geçmek istiyorum. 657 sayılı kanuna göre 4A memur anlamına gelirken 5510 sayılı kanuna göre SSK ‘lıları ifade etmektedir. Gene 657 sayılı kanuna göre 4B sözleşmeliler olup 5510 sayılı kanuna göre bağkurluları ifade etmektedir. 4C ise 657’li kanuna göre geçici personel anlamına gelirken 5510 sayılı kanuna göre emekli sandığına bağlı çalışanlarını temsil eder ve memurlar anlamına gelmektedir. Sgk Hizmet Dökümü için 4A maddesine tabi olan kadrolu memurlar grev hakkı olmayan çalışanlar olmasından dolayı diğer çalışan memurlara göre emekli olduklarında aldıkları ikramiye düşüklüğü nedeniyle az tercih edilen olmasına rağmen iş garantisi olarak görülmektedir. Planlama, programlama yönetim ve denetim gibi işlerde görev ve yetki sahibi olan kişilerde maddeler gereğince memur sayılmaktadır. 4B maddesine tabi olanlar sözleşmeli memurlar olarak tanımlanmaktadır. Sözleşmeli memurlar, işverenlerle yaptıkları sözleşme doğrultusunda 12 çalışmaktadırlar. Bakanlar Kurulunca belirlenen maddeler çerçevesinde mali yıla sınırlı olarak çalıştırılmasına karar verilmiş ve kamu hizmet görevlileri olarak bilinmektedirler. 4C maddesine tabi olan kişiler ise mevsimlik işçilerdir. Geçici personel olarak da bilinen işçiler bir yıldan daha az bir zaman zarfında görev yapmakta ve belirtilen ücretler dâhilinde sözleşme ile çalıştırılan aynı zamanda emekli oluncaya kadar istihdam garantisi olmayıp, işçi sayılmayan kişilerdir.


Evet konumuzu açtıktan sonra diğer başlığımız olan 4A, 4B ve 4C Hizmet Dökümü Şifresiz Olarak Nasıl Alınır? konusunu anlatalım.


4A, 4B ve 4C Hizmet Dökümü Şifresiz Olarak Nasıl Alınır


Hizmet Dökümlerinizi şifresiz almak için 2 yoldan bahsetmiştik. Bunlardan 1. si tc kimlik numaranız ile 4a, 4b ve 4c hizmet dökümü alabilirsiniz. İkinci yolda ssk sicil numaranız ile 4a, 4b ve 4c hizmet dökümü alabilirsiniz. E devlet şifresi olanlar içinde yazımızın en aşağısından ilgili sayfaya link vermeyi düşünüyorum. Hizmet Dökümüne ulaşmak isteyenler 3 yol ile de bu işlemden faydalansınlar. Evet ilk vereceğim linkte tc no ile hizmet dökümü şifresiz alabilirsiniz. Hizmet Dökümünüzün 4a mı? 4b mi? 4c mi? olduğu hiç fark etmez. Gireceğiniz sayfadan ilgili bulunduğunuz sigorta hizmet dökümünüzün başlığına tıklamanız yeterli olacaktır. Sonrasında vereceğim linkte sicil no ile hizmet dökümü şifresiz alabilirsiniz. Bunda zaten direk karşınıza hizmet dökümünüz çıkacaktır. Son vereceğim linkten karşınıza çıkan sayfada ilgili bulunduğunuz ( 4a, 4b veya 4c seçenekli ) hizmet dökümü linkine tıklayarak e devlet şifrenizi girmeniz gerekmektedir.


TC No ile 4A-4B-4C Hizmet Dökümü Şifresiz İçin Tıklayınız.


Sicil No ile 4A-4B-4C Hizmet Dökümü Şifresiz İçin Tıklayınız.


E Devlet Şifresi ile 4A-4B-4C Hizmet Dökümü İçin Tıklayınız.



Hizmet Dökümü Şifresiz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder