4 Aralık 2014 Perşembe

SGK HİZMET DÖKÜMÜ E DEVLET ŞİFRESİ İLE

E DEVLET ŞİFRESİ İLE SGK HİZMET DÖKÜMÜ


SGK HİZMET DÖKÜMÜ E DEVLET ŞİFRESİ İLE KONUSU : Tüm gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Türkiye’ de de teknolojinin gelişimi ile birlikte hizmetler daha kolay ve daha kısa sürede ve daha pratik verilmeye başlanmıştır. Özellikle tüm devlet işleri internet ve bilgisayar destekli olarak çözümlenmeye başlanmıştır. SGK HİZMET DÖKÜMÜ E DEVLET ŞİFRESİ İLE 


E-DEVLET ŞİFRESİ NEREDEN ve NASIL ALINIR?


Devlet işlerinin hızını, yaygınlığını ve etkinliğini artıran ve maliyetleri oldukça düşüren bir yöntem olan e-devlet yani elektronik devlet uygulaması diğer pek çok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de Aralık, 2008 de uygulamaya konmuştur. E-Devlet uygulaması kısaca, devlet tarafından vatandaşa verilen hizmetlerin elektronik ortama taşınması demektir. www.turkiye .gov.tr, e-devlet kapısı ile tüm devlet, kamu kurumu ve belediye hizmetleri ile ilgili sorgulamaları yapabiliyorsunuz.


SGK HİZMET DÖKÜMÜ E DEVLET ŞİFRESİ İLE

SGK HİZMET DÖKÜMÜ E DEVLET ŞİFRESİ İLE


E-Devlet kapısında pek çok işi alacağınız bir şifre ile internetten kolaylıkla halledebiliyorsunuz. Bu hizmetten faydalanmak için öncelikle PTT’ den bir E-Devlet şifresini, bir bedel karşılığı alacaksınız. Bu şifreyi sadece siz bileceksiniz, size özel bir şifre olacak. Dilerseniz aldığınız şifreyi daha sonra değiştirerek, kendiniz bir şifre belirleyebilirsiniz. Sonra direkt www.turkiye.gov.tr ya da sgkhizmetdokumu.net adreslerinden turkiye.gov.tr adresine yönlendirilerek, giriş sayfasına ulaşacaksınız. Burada karşınıza bir pencere çıkacak ve sizden T.C Kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi girmeniz istenecek. Böylelikle e-devlet uygulamasına girmiş olacaksınız. E-Devlet şifrenizi zaman zaman değiştirmeniz istenebilir.


Konuyu Ayarıntılı Biçimde İşlediğimiz Bu ‘ E DEVLET ŞİFRESİ İLE SGK HİZMET DÖKÜMÜ ‘ Makeldende Okuyabilirsiniz.


SGK HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMA NASIL YAPILIR?


Şifreniz ile e-devlet ana sayfasına girdiğinizde e-hizmetler butonuna tıklayacaksınız. Açılan sayfa size her kurumda sorgulama yapabilme olanağını tanıyor. Örneğin Adalet Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve şubeleri, İŞKUR ya da SGK gibi uygulamalara kolaylıkla ulaşabiliyorsunuz. Siz SSK sorgulaması yapacaksanız, Sosyal Güvenlik Kurumu başlığı altındaki SSK ile ilgili başlıklara tıklayabilir ve pek çok sorgulamanızı yapabilirsiniz. Ancak, Sosyal Sigortalar Kurumu, 01.01.2008 tarihinde yürürlüğe giren 5510 sayılı kanun ile Sosyal Güvenlik Kurumu 4A grubu şeklinde değişmiştir.


E- Devlet şifresi ile girdiğiniz SGK hizmetlerinden 4A ile ilgili sorgulamalarınızı yapabilirsiniz. Bu alanda sorgulayabileceğiniz başlıklar bulunmaktadır. Örneğin, 4A emekli aylığı kesintileri, 4A emekli aylık bilgisi belge doğrulama, 4A emeklilik kaydı, 4A hizmet dökümü belge doğrulama ya da 4A sigortalı tescil kaydı tespiti gibi bilgilere ulaşabilirsiniz.


SGK HİZMET DÖKÜMÜ E DEVLET ŞİFRESİ İLE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ.



SGK HİZMET DÖKÜMÜ E DEVLET ŞİFRESİ İLE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder