10 Aralık 2014 Çarşamba

Sgk Ne Zaman Emekli Olurum Mobil Uygulaması İndir

Sgk Ne Zaman Emekli Olurum


Sgk Ne Zaman Emekli Olurum Mobil Uygulaması Konusu Hakkında : İster memur olalım, ister işçi isterse de işveren olalım herkesin hayali huzurlu bir emeklilik dönemi geçirebilmek. Sgk Ne Zaman Emekli Olurum Mobil Uygulaması ve internet üzerinden Ne Zaman Emekli Olurum? hesaplama yapabilirsiniz. Ülkemizde bunun da en büyük şartı düzenli prim ödemeleri ve kontrollü bir gelecek planlamasından geçiyor. Türkiye’de milyonlarca çalışanın primleri gün bazında hesaplanarak emekliliklerindeki ikramiyeler belirleniyor ve emeklilik sonrası alacakları maaşların fizibilite çalışması yapılıyor. Bu çalışmalarda devletin olduğu kadar çalışanların da sorumluluğu bulunmaktadır. Sürekli olarak kendi bilgilerimizi takip etmek, bulunduğumuz 4A, 4B, 4C, 4D kategorilerinden hangisindeysek onun detaylı haklarının farkında olmak oldukça önemli. Kaleme aldığım bu yazıda 4C’ye bağlı olan bireyler ve emeklilik tescil kayıtlarından bahsedeceğim. Sgk Ne Zaman Emekli Olurum Mobil Uygulaması İndir


Sgk Ne Zaman Emekli Olurum Mobil Uygulama

Sgk Ne Zaman Emekli Olurum Mobil Uygulama


4C demek SSK zamanında Emekli Sandığı’na bağlı olarak çalışan memur kesimi olarak anlatmak sanırım yeterli olacaktır. Memurların maaşlarından her ay otomatik olarak sigorta primleri kesilir ve emekli olana kadar da bu ödemeler kesintisiz, eksiksiz olarak devam eder. Emeklilik günü geldiğinde ise bu sigorta primleri sayesinde, hem devlet sağlık hizmetlerinden yararlanmaya devam edebilir, hem de toplu para ve maaş alma hakkını elde eder. Yeni yasayla beraber artık SSK Sorgulamaları da SGK’ya bağlandığı için, bu konular hakkındaki tüm bilgilerinize E-devlet üzerinden ulaşmanız gerekmektedir. Eğer şifreniz yoksa PTT’ler üzerinden TC kimliğinize özel bu şifreyi alabilirsiniz. Şifreyi alırken telefon ve mail bilgilerinizi bırakmayı kesinlikle ihmal etmeyiniz. Yoksa şifreyi unuttuğunuzda tekrar PTT’ye gitmekten başka şansınız kalmayacaktır. E-Devlet platformuna giriş yaptıktan sonra, emeklilik bilgilerinize ulaşabilirsiniz. 4C SGK Emekli Tescil Kaydı Dökümünüze tek tıkla ulaşabilirsiniz. İsterseniz bu kaydı bilgisayarınıza indirebilir isterseniz de direk çıktı olarak alabilirsiniz. Özellikle emekliliği gelmemiş insanların fark ödeyerek emekli olma taleplerini bu belgeler ile yaptığını düşünürsek, sistemin bize 2 dk’da bu bilgilere ulaştırıyor olması sanıyorum son dönemlerde devletin ortaya çıkardığı en etkili sistem olduğunu söyleyebiliriz.


Yaklaşık her birey 30 yıllık bir memuriyet hayatı geçiriyor ve bu yıllar arttıkça memurluk kademeleri de düzenli olarak bir alt kademeye iniyor ev statüsü artıyor. Siz de hem hangi kategoride olduğunuzu öğrenmek hem de emekli olduysanız tescil kaydınıza ulaşmak istiyorsanız e-devlet web adresini ziyaret etmelisiniz.


Sgk Ne Zaman Emekli Olurum Hesaplaması için aşağıdaki linkten internet sitesi üzerinden hesaplayabilirsiniz. Yada Akıllı telefon kullanıcıları makalemizizn devamından Sgk Ne Zaman Emekli Olurum Mobil uygulamasını indirerek hesaplama işlemini yapabilirler.


Sgk Ne Zaman Emekli Olurum Sorgulama için tıklayınız.


Sgk Ne Zaman Emekli Olurum Mobil Uygulama


Bu mobil android uygulamayı Google Play Store’dan indirerek akıllı telefonunuza kurabilirsiniz. Daha sonra Sgk Ne Zaman Emekli Olurum hesaplama işlemini yapabilirsiniz. Peki uygulama nasıl çalışıyor ve nereden indirebilirim?


SGK Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü Sosyal Sigorta Yazılımları Daire Başkanlığı’na bağlı mobil uygulama ekibi tarafından hazırlanmıştır.


Bu uygulama ile, emekli olma koşullarını öğrenebilirsiniz.



  1. Bilindiği üzere 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (a), (b), ve (c) bentlerine tabi sigortalılara, sigortalılık başlangıç tarihine göre aylık bağlama işlemi yapılmaktadır.




  2. Yapılan bilgilendirme tamamen yaşlılık sigortasından genel koşullara göre aylığa hak kazanma yönüyle yapılacaktır.




  3. Doğum tarihi, ilk işe başlama tarihi ve cinsiyet dışında hiçbir kişisel bilgi istenmemektedir.



Sgk Ne Zaman Emekli Olurum Mobil Uygulama İndir

Sgk Ne Zaman Emekli Olurum Mobil Uygulama İndir


Sgk Ne Zaman Emekli Olurum Mobil Uygulama İndir için tıklayınız.



Sgk Ne Zaman Emekli Olurum Mobil Uygulaması İndir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder