2 Ocak 2015 Cuma

SGK Onaylı Hizmet Dökümü Nasıl Alabiliriz?

Çoğunlukla iş başvurularınızda bazı kamu kurumları ve bazı işverenler sizlerden SGK onaylı hizmet dökümü isteyebilirler. Ancak bu SGK onaylı hizmet dökümü nasıl ve nereden alınabiliyor? SGK onaylı hizmet dökümü alabilmek için bu yazımızı dikkatlice okuyarak SGK onaylı hizmet dökümü alabilirsiniz.



Emekli olmanız için bazı şartlar vardır. Bu şartların başında da prim günü sayısı gelmektedir. Sigorta Prim günlerinizin belirli bir sayıya ulaşmış olması gerekir. Sigorta prim günleriniz belirli bir sayıya ulaştıktan sonra emekliliğe hak kazanabiliyorsunuz. Bunun için prim günleriniz düzenli ödeniyor mu, kaç prim gününüz olmuş, benzer sorulara cevap alabilmeniz için sigorta sorgulaması yapabilirsiniz.


Sigorta sorgulaması işlemini yapmanızın ardından sigorta hizmet dökümünün çıktısını alabilirsiniz ancak başvurduğunuz kamu kurumları ve işverenler sizden SGK onaylı hizmet dökümü isteyebilirler. Fakat bu SGK onaylı hizmet dökümü nereden ve nasıl alınabiliyor bunu bilmiyorsunuz. Bu konuda sizlere yardımcı olacak bir rehber yazı hazırladık.


SGK onaylı hizmet dökümü alabilmek için ilk olarak E-devlet şifresi almış olmanız gereklidir. E-devlet şifresi aldıktan sonra adınıza SGK onaylı hizmet dökümü alabileceksiniz.


SGK onaylı hizmet dökümü temin edebilmeniz için almış olduğunuz E-devlet şifresi ile E-devlet sistemine giriş yaparak sol kısımda bulunan E-hizmetler linkine tıklayıp hizmetler listesine ulaşabilirsiniz.


Hizmetler listesine ulaştıktan sonra Sosyal Güvenlik Kurumu başlığı altında bulunan, sigortalı olarak çalışanlar 4A hizmet bilgisi bağlantısına tıklayarak sorgulama sayfasına ulaşabilirler. Sorgulama sayfasını açtıktan sonra sayfanın sağ üst kısmında bulunan “Barkotlu Belge Oluştur” bağlantısına tıklayarak üzerinde barkot bulunan SGK onaylı hizmet dökümü alabilirsiniz.


sgk onaylı hizmet dökümü sgk onaylı hizmet dökümü


İsteğe bağlı sigorta ödemesi yapanlar da aynı şekilde E-devlet sistemi üzerinden Hizmetler listesine girerek Sosyal Güvenlik Kurumu başlığı altında 4B hizmet bilgisi linkine tıklayarak açılan sayfada “Barkotlu Belge Oluştur” bağlantısına tıklayarak üzerinde barkot bulunan SGK onaylı hizmet dökümü alabilirler.


Almış olduğunuz hizmet dökümünün üzerinde bulunan barkot ve karekod bu belgenin SGK onaylı olduğu anlamına gelir. Yani SGK onaylı hizmet dökümü almış olursunuz. Bu barkot ve karekod sayesinde hizmet dökümünü sunmuş olduğunuz kurum veya işyerleri hizmet dökümü doğrulaması yaparak belgeyi doğrulayabilirler.



SGK Onaylı Hizmet Dökümü Nasıl Alabiliriz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder