7 Ocak 2015 Çarşamba

İsteğe Bağlı Sigortalı Olmanın Şartları Nelerdir?

İsteğe bağlı sigortalı olmak istiyorsunuz, fakat isteğe bağlı sigortalı olma şartları neler bilmiyorsunuz. Videomuzu izleyerek isteğe bağlı sigortalı olma şartlarını öğrenebilirsiniz.


İsteğe bağlı sigortalılık şartları şunlardır:


Türkiye de ikamet etmek, 1.10.2008 tarihinden sonra isteğe bağlı sigortalı olabilmek için Türkiye de ikamet etme şartı aranacaktır.


İsteğe bağlı sigorta giriş bildirgesinde belirtilen ikamet adresi, Türkiye de ikamet etme şartı için yeterli sayılacaktır.


Türkiye de ikamet etmekte iken, sosyal güvenlik sözleşmesi imzalanmamış ülkelerde bulunan Türk vatandaşlarından, isteğe bağlı sigortalı olabilmek için talepte bulunanların isteğe bağlı sigortalılık giriş bildirgesinde, beyan etmiş oldukları Türkiye deki adresi ikamet adresi olarak esas alınır.


Ülkemiz de imzalanmış ikili sosyal güvenlik sözleşmelerine göre Fransa, İngiltere, İsveç ve İsviçre de bulunanlardan Türkiye de ikamet etme şartı aranmaksızın, isteğe bağlı sigortalı olma şartlarını yerine getirenlerin, Ülkemizde isteğe bağlı prim ödemeleri mümkündür.


18 yaşını doldurmak, zorunlu sigortalı olmamak, ay içinde 30 günden az çalışanlar hariç olmak üzere, isteğe bağlı sigortaya müracaat edenlerin, sigortalılıklarının başlayacağı tarihte 5510 sayılı kanuna göre zorunlu olarak çalışmamaları gerekmektedir.


Kendi sigortalılıkları nedeniyle aylık almamak, malullük yaşlılık aylığı almayanlar sürekli iş göremezlik geliri alanlar ile ölen sigortalıdan dolayı ölüm geliri veya aylığı alanlar ile başka ülke mevzuatına göre sigortalı olmayan veya aylık bağlanmamış olanlar diğer koşulları taşımaları halinde isteğe bağlı sigortalı olabilirler.




İsteğe Bağlı Sigortalı Olmanın Şartları Nelerdir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder