2 Ocak 2015 Cuma

SGK Hizmet Dökümü Nasıl Alınır Resimli Anlatım

SGK Hizmet Dökümü alma işlemi nasıl yapılır sizlere resimli olarak anlatacak rehber bir yazı hazırladık. Bu rehber yazımızı dikkatlice takip ederek SGK Hizmet dökümü alma işlemi nasıl yapılır bunu kolayca yapabilirsiniz.


Sigorta sorgulaması sonucu SGK hizmet dökümü alarak emekli olabilmek için gerekli hesaplamaları gerçekleştirebilirsiniz. SGK hizmet dökümü alma işlemi nasıl yapılır sizler için resimli bir rehber hazırladık.


Çalışma ve iş hayatınızın sonrasında güzel bir emeklilik hayatı yaşamak için emekli maaşı alabilmek herkesin hayalidir. Emekli maaşına bağlanabilmek için sigortalı bir işte çalışmanız veya isteğe bağlı sigortanızı ödemeniz gereklidir.


İşte bu nedenle sigorta sorgulaması işlemi gerçekleştirerek prim günü hesabını yapmanız gerekli. Sorgulama işleminin sonrasında kaç prim gününüz ödenmiş, kaç gün daha emekli olmanız için gerekli bu bilgilere kolayca ulaşabilirsiniz.


SGK hizmet dökümünü 2 türlü alabilirsiniz. Birinci yöntem SGK web sitesi üzerinden. İkinci yöntem ise E-devlet sistemi üzerinden.


SGK web sitesi üzerinden sigorta hizmet dökümü alabilmek için aşağıda vermiş olduğumuz bağlantıya tıklayarak sorgulama sayfasını açabilirsiniz. Açılan sorgulama sayfasında size yöneltilen soruların cevaplarını karşısındaki kutucuklara ve güvenlik kodunu ilgili kutucuğa girerek altta bulunan “Bilgileri Sorgula” bağlantısına tıklayarak sorgulama işlemini yapabilirsiniz.


SGK Hizmet Dökümü Almak İçin Tıklayınız…


4a hizmet dökümü SGK hizmet dökümü


Daha sonrasında açılan sayfada üst menüde “HİZMET” kısmından sigortalı olarak çalışıyorsanız 4A Hizmet Bilgisi bağlantısına tıklayarak sigorta hizmet dökümü alabilirsiniz.


İsteğe bağlı sigortalıysanız HİZMET kısmından 4B Hizmet Bilgisi bağlantısına tıklayarak sigorta hizmet dökümü alabilirsiniz.


4a hizmet dökümü formu SGK hizmet dökümü


E-devlet Sistemi Üzerinden Sigorta Hizmet Dökümü Nasıl Alınır?


E-devlet Kapısı üzerinden Sigorta hizmet dökümü alabilmeniz için e-devlet şifrenizin olması gerekli. E-devlet şifresini üzerinde TC kimlik no yazılı kimliğinizle birlikte gideceğiniz PTT şubelerinden alabilirsiniz.


E-devlet şifresi aldıktan sonra E-devlet Kapısı www.turkiye.gov.tr adresinden sisteme giriş yaparak sol kısımda bulunan E-hizmetler bağlantısına tıklayarak hizmetler listesine ulaşabilirsiniz. Hizmetler listesine ulaştıktan sonra Sosyal Güvenlik Kurumu başlığı altında sigortalı çalışanlar için 4A Hizmet Bilgisi linkine tıklayarak sigorta hizmet dökümü alabilirsiniz.


İsteğe bağlı sigorta ödeyenler için 4B hizmet Bilgisi bağlantısına tıklayarak sigorta hizmet dökümü alabilirler.


SGK Hizmet Dökümü Almak İçin Tıklayınız…


E-devlet Sistemi Üzerinden SSK Hizmet Dökümü Almak İçin Tıklayınız…



SGK Hizmet Dökümü Nasıl Alınır Resimli Anlatım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder