3 Ocak 2015 Cumartesi

Cilt No İle SGK Hizmet Dökümü Almak

Çalışanlar ve isteğe bağlı sigorta ödemesi yapanlar sigorta hizmet dökümü işlemlerini kimlik bilgileri ile gerçekleştirebilirler. Lazım olan kimlik bilgileri cilt numarası, TC kimlik nuamrası, doğum tarihi ve doğum yeri. Kimliklerinizde bulunan cilt no ile sigorta hizmet dökümü alabilirsiniz.


Sigortalı çalışanlar ve isteğe balı sigorta ödeyenler emekli olabilmek için uzun yıllar çalışarak veya elden sigorta primleri ödedikten sonra prim günlerini tamamlayıp emekli olmanın hayaliyle yaşarlar. Kurdukları bu hayali gerçekleştirebilmeleri için belirli bir yaş ve belirli bir sigorta prim günü ödemesi lazımdır.


Bu sigorta prim günleri bazı zamanlar işverenler tarafından ödenmeyebiliyor. Çalışanlar işyerlerinin sigorta prim günlerini tam olarak ödeyip ödemediklerini sigorta sorgulama yaptıktan sonra hizmet dökümü alarak öğrenebilirler.


Sigorta sorgulama yapıp hizmet dökümü aldıktan sonra sigorta prim günlerinizin düzenli ödenip ödenmediğini kontrol edebilirsiniz.


Hizmet Dökümü Sorgulaması nasıl yapılır?


Sigorta hizmet dökümü cilt numarası ile sorgulama yapabilmek için SGK web sitesine giriş yapmanız gereklidir. Aşağıda sunulan bağlantıya tıklayarak sigorta sorgulama sayfasına ulaşabilirsiniz. Burada sizden istenilen bilgileri girmeniz gerekli. Bu bilgiler arasında TC kimlik numaranız, doğum tarihiniz, doğum yeriniz, cilt numaranız ve ekranda görmüş olduğunuz güvenlik kodudur.


Cilt No İle Sigorta Sorgulama Yapmak için tıklayınız….



Cilt No İle SGK Hizmet Dökümü Almak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder