22 Ocak 2015 Perşembe

Tarımsal kesinti e-Kesinti bilgisayar programı nedir

Tarımsal kesinti işlemlerinde yeni uygulanmaya başlanan e-Kesinti bilgisayar programı nedir videomuzu izleyerek bilgi alabilirsiniz.e-Kesinti tarımsal faaliyette bulunan üreticilerimizle ilgili bir bilgisayar programıdır. Bu bilgisayar programı ile tarımsal faaliyette bulunanların prim borçlarına dair sattığı ürün bedellerinde yapılacak kesintilerin elektronik ortamda gerçekleşmesi kesinti miktarlarını online olarak Kurumumuza bildirilmesi ve kesinti tutarlarının şahıs hesaplarına yine online aktarılması sağlanır.


Bu programı kullanmak için kesinti sorumluları faaliyet gösterdikleri ünitelere başvuru formu doldurarak müracaat edebilirler. Kurum personellerinin yapacağı tescil işleminden sonra kesinti sorumlularına kullanıcı kodu ve geçici şifre verilir.


Kesinti sorumluları Kurum internet sitesinde bulunan e-SGK bölümünde kullanıcı kodu ve şifreyi kullanarak e- Kesinti bilgisayar programına bağlanıp, ürün alımı yapmadan önce üreticileri bu program aracılığıyla sorgularlar.


Üreticilerin 4B tarım sigortalısı yani tarım bağkurlusu olması ve borcunun olması halinde ürün alım bedellerinin %1’i oranında kesinti yapılır. Yapılan bu kesintiler programda bulunan kesinti bildirim listesine kaydedilir. 1 ay içerisinde yapılan alımlar aynı bildirim listesine kaydedilmelidir. Muhasebeleştirme işlemi yapılınca kesinti bildirim listesi Kuruma gönderilmiş olur. Ayrıca bankaya tahakkuk bilgisi gönderilir. Tahakkuk tutarı bankaya ödendiği taktirde üreticilerin sigortalı hesaplarına kesinti tutarları işlenir. Böylece kesinti yapılması gerekmeyenlerden yersiz kesinti yapılması önlenir. Ve bildirim listesi kağıt kullanılmadan elektronik ortamda güvenli bir şekilde Kuruma iletilmiş olur.




Tarımsal kesinti e-Kesinti bilgisayar programı nedir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder