27 Kasım 2014 Perşembe

SGK HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMA

SGK HİZMET DÖKÜMÜ SORGULA


SGK HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMA HAKKINDA : Yakın geçmişte hangi meslek grubuna aitsin diye sorulduğunda SSK’lıyım diye bir cevap vermek yeterli oluyordu. Sgk Hizmet Dökümü Sorgulaması için bu bir işverenin altında işçi olarak çalıştığınızı ve sizin adınıza sigorta primi yatırıldığını belirten açık bir ifadeydi. Ancak yeni dönemde tüm çalışan sınıfları belirli kategoriler altına alındı. 4A, 4B, 4C gibi. Bunlar arasından 4A’yı ele alacak olursak demin de belirttiğim gibi hangi sektörde olursa olsun maaşlı olarak işçi kategorisinde bulunan herkes, 4A olarak adlandırılıyor. 4A ile ilgili tüm detay kayıtlara da ulaşmanız için bu yazıyı ele aldım. SGK HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMA


Aslında Sgk Hizmet Dökümü Sorgulama 4 farklı kategoriye ayrılıyor. Eğer sizde işçiyseniz ve çalıştığınız hizmet süresini, ödediğiniz primleri, bu primlerin kaç gün için ödendiğini, sigortalı olmanızın başlangıç tarihini merak ediyorsanız önünüzde bunları öğrenmek için iki seçenek duruyor. Birincisi e-devlet şifresi edinmek. Size en yakın PTT şubesine nüfus cüzdanız ile giderek e-devlet şifremi öğrenmek istiyorum dediğinizde bir zarf içinde size özel şifreniz verilecektir. Bu şifre ile sisteme giriş yaparak yukarıda belirttiğim 4 ana bilgiye ulaşabilirsiniz. Bu bilgiler sizin gelecek hayatınızı oldukça etkileyen unsurlardır. Peki, e-devlet şifrem yok ben bu hizmet bilgisine başka nasıl ulaşırım diyorsanız bir seçeneğiniz daha var. Sosyal Güvenlik Kurumunun kendi uygulaması üzerinden sadece TC kimlik numaranız ile sorgulama yapabilirsiniz. Buradan 4A hizmet bilgisi alma butonuna tıkladığınızda, prim-gün-sigorta bilgileriniz anında karşınıza çıkacaktır. 4A’ya bağlıysanız işçi, 4B iseniz işveren yani bağ kur, 4C iseniz emekli sandığına bağlı yani memur. Hangisi olursa olsun kesinlikle işinizi şansa bırakmamalı bu web siteleri üzerinden kendinizle ilgili bilgileri sürekli kontrol etmelisiniz. Hesabınızı gelecek planlarınızı buradaki bilgiler çok etkileyecektir.  Ayrıca birçok insan bu bilgilere baktığında bazı hatalar bulabilmekte ve bunları erkenden fark ettiği içinde yasal süreç hızlı bir şekilde sonuçlanmaktadır.


SGK HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMA

SGK HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMA


Eğer sizde bu konularda dikkatliyseniz ve en ufak hata istemiyorsanız dikkatli olmanızda fayda var. Yukarıda bahsettiğim 2 metot ile sistemlere giriş yapın ve hem şuan ki tescil durumuna hem hizmet bilgisi durumlarınıza ulaşın. Bu sorgulamaları bilgisayarınıza kaydedebileceğiniz gibi direk olarak çıktı da alabilirsiniz. Size uyan SGK HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMA işlemleri ile ilgili aşağıdaki yazılarımızdan hem bilgi edinebilir hemde doğru sayfaya yönlendirilerek hizmet dökümünüzü alabilirsiniz.


4A SGK HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMA YAZISI İÇİN TIKLAYINIZ.


4B SGK HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMA KONUSU İÇİN TIKLAYINIZ.


4C SGK HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMA MAKALESİ İÇİN TIKLAYINIZ.


4D SGK HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMA HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ.



SGK HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder