29 Kasım 2014 Cumartesi

SGK 4c HİZMET DÖKÜMÜ

SGK 4C TESCİL KAYDI ( HİZMET ) DÖKÜMÜ SORGULAMA


SGK 4c HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA : SGK 4C statüsüne uygun görülen kişi veya kişiler direk olarak tescil kaydı dökümü sorgulama işlemini artık SGK veya turkiye.gov.tr sitesi üzerinden yapabiliyorlar. SGK 4c HİZMET DÖKÜMÜ


En temelden başlamak gerekirse önce sizlere 4C’ye uygun görülen kişilerden bahsedelim. Mevsimlik çalışan, geçici işçi veya işçi statüsüne uygun görülmemiş; part time/yarı zamanlı veya bunun tarzında çalışabilen kişiler devlet üzerinde 4C statüsüne ait olan kişileri kapsamaktadır.


Bilindiği gibi 4A, 4B ve 4C gibi sistemler yeni eklendi. Bu statüye göre de kişiler 4C üzerinden emekli olabilme olanaklarına sahip fakat artık işleyişe göre emeklilik durumu da bu yönde oldukça zor oldu. çünkü 4C sadece geçici işçi grubunu kapsadığından ötürü 4A ve 4B’ye göre düzenli bir iş olmadığından dolayı emeklilik durumu da sizleri olası bir zorluğun altına itiyor.


SGK 4c HİZMET DÖKÜMÜ için Web siteleri üzerinden de tescil kaydınızı sorgulayarak istenilen dokümanı elde edebilir ve bu doküman sayesinde de durum ile alakalı her türlü tespiti elde edebilirsiniz. Sicilinizi mutlaka devamlı kontrol etmenizi öneriyoruz. Özellikle 4C patentinde çalışan bir işçi iseniz bu kontrolü daha sık yapmanız gerekebilir. Firmalar bazı zamanlar da geçici işçilerin sigortalarını bile yapmayabiliyorlar. Siz de emeklilik yaşını geciktirmek istemiyorsanız mevsimlik dahi bir yerde çalışıyorsanız mutlaka 4C statüsünde primlerinizin ödenmesini sağlayın.


TC ile, EDevlet Şifresi ile ve Ssk no ile SGK 4c HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMA

TC ile, EDevlet Şifresi ile ve Ssk no ile SGK 4c HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMA


4C statüsüne ön görülmüş olan kişiler de tıpkı diğer emekli adayları gibi sistem üzerinden incelemeler yapma hakkına sahiptirler. Tescil kaydınızın dökümünü doğru ve istenilen şekilde tamamladıktan sonra da tüm ayrıntıları inceleyebilme olanaklarına sahipsiniz. 4C kategorisinde ki tüm işçiler bu kontrollerden sonra da kendileri ile alakalı devlet üzerinde ki primlerini ve sigortalarını kontrol edebilirler. Tescil kaydının yanı sıra da tüm detaylı bilgilerinizi kapsayan 4C potansiyelli bölgeden de fikir ve bilgi edinebilme olanaklarına sahipsiniz. Mutlak suretle bu durum ile alakalı bilgileri almaya çalışın ve her zaman kontrolünü de sağlayın.


Tescil kayıtları bu yönde büyük bir önem taşımaktadır. Zira düzenli bir işe geçmek istediğiniz zaman da 4A kategorisine de tabii tutulabilir ve 4C’den direk olarak çalıştığınız günlerin de transferi sağlanarak 4A statüsünden devam edebilirsiniz. Bu yönde bilgiler edinmek için de araştırmalar sonucunda bilirkişilere danışmak önemli bir faktör olabilir.


SGK TC ile 4c HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ.


EDEVLET ŞİFRESİ ile 4c HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ.


SSK SİCİL NO ile 4c HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ.



SGK 4c HİZMET DÖKÜMÜ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder