18 Ağustos 2015 Salı

İstanbul SGK sağlık aktivasyon sorgulama

İstanbul SGK sağlık aktivasyon sorgulama


İstanbul SGK sağlık aktivasyon sorgulama Konusu Hakkında: Sigortalı çalışanların eş ve çocukları sigortalı olan kişinin sigorta hizmetlerinden yararlanabilir. Bu durumda baba sigortalı ise anne ve çocuklarda sağlık kurumu ve diğer alanlarda sigortalı olarak hizmet alabilirler. Ama bazı durumlarda aktivasyon işlemleri yapılmadığı için sorunlar oluşabilmektedir. İstanbul SGK sağlık aktivasyon sorgulama


istanbul-sgk-sağlık-aktivasyon-sorgulama
İstanbul SGK sağlık aktivasyon sorgulama

Sorunsuz bir şekilde hizmet alabilmek için öncelikle internet üzerinden http://www.turkiye.gov.tr adresine girerek İstanbul da ikamet edenler İstanbul SGK sağlık aktivasyon sorgulama sekmesine tıklayarak aktivasyon sorgulaması yapması gerekir. Aktivasyon işlemlerinizim yapılıp yapılmadığını buradan öğrenerek sorunsuz bir şekilde hizmetlerden SGK’lı olarak yararlanabilirsiniz. Bu şekilde eğer aktivasyon işlemleriniz yapılmamış ise öğrenerek en yakın sosyal güvenlik kurumuna giderek işlemlerinizi en kısa sürede yaptırarak sorunsuz bir şekilde eşinizin sigortasından yararlanabilirsiniz.


İstanbul ve çevresinde yaşayanlar aktivasyon işlemi sorunu yaşıyorsanız bunu en yakın sosyal güvenlik kurumuna giderek işlemlerinizi yaptırarak halledebilirsiniz. Sistemden aktivasyon sorgulaması yapmak için İstanbul SGK sağlık aktivasyon sorgulama sekmesine tıklayarak çıkan ekrandaki bilgileri eksiksiz ve doğru şekilde girmeniz yeterli olacaktır. Kendiniz ve çocuklarınız için işlemi sorgulama yaparak öğrenebilirsiniz. Bu şekilde sağlık hizmetlerinden eşinizin sigortası kapsamında daha uygun koşullarda yararlanabilirsiniz. Aksi durumda gittiğiniz sağlık kurumunda sorun yaşayabilir ve mağdur olabilirsiniz. Bu duruma düşmemek için aktivasyon sorgulamanızı yapmanız da fayda vardır. Böylece sistemden sağlık aktivasyon işlemlerinizin yapılıp yapılmadığını öğrenebilir ve ona sağlık kurumuna rahatlıkla gidebilirsiniz.


SGK sağlık aktivasyonu hangi durumlarda sorun oluşturmaktadır?


SGK’lı olanların eş ve çocukları da sigorta hizmetlerinden yararlanabilmektedir. Bazı durumlarda sorunlar oluşabilmekte ve sağlık kurumlarında kişiler mağdur olabilmektedir. Bu duruma düşmenin nedeni aktivasyon işlemlerinin yapılmamış olmasıdır. Bunun için sizlerde böyle bir durum ile karşılaşmamak için İstanbul SGK aktivasyon sorgulama yaparak sistemden aktivasyon işlemlerinizin yapılıp yapılmadığını rahatlıkla öğrenebilirsiniz.


E-devlet şifreniz ile sisteme giriş yapabilir ve sorgulama yaparak sistemden bilgilerinize ulaşabilirsiniz. Bu sayede sorunsuz bir şekilde sağlık kurumlarında kontrollerinizi yaptırabilir ve hizmetlerden sigortalı olarak yararlanabilirsiniz. Her çocuk babasının sigortalı olma durumunda yararlanarak sigortalı gibi hizmet alabilmektedir. Bunun için aktivasyon sorgulaması yaparak çocuklarınızın işlemlerinin yapılıp yapılmadığını da öğrenebilirsiniz.




İstanbul SGK sağlık aktivasyon sorgulama

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder