2 Temmuz 2015 Perşembe

SGK YEŞİL KART SORGULAMA

SGK SORGULAMA YEŞİL KART


SGK Yeşil Kart Sorgulama Konusu Hakkında : Ülkemizin belli kesimlerin de geçim sıkıntısı bilinen bir durumdur. Bazı kesimlerde sırf mecbur kaldıkları için, sigortasız şekilde çalışmaya mecbur kalan insanlar vardır.Hatta bazı iş yerleri sırf halkın bu ihtiyaçlarını bildikleri için insanları sigortasız şekilde çalıştırmaktadır. Hem maddi durumu, hem de sağlık güvencesi olmayan insanlar, emekli olma imkanını da bir kenara koyun, hastalandıklarında tedavi olma imkanları bile yoktur. SGK SORGULAMA YEŞİL KART


sgk-yeşil-kart-sorgulama
SGK YEŞİL KART SORGULAMA

Ülkemiz de çalışan kişilerin bir kısmı da Sgk ve Bağkur kurumu adı altında devlet güvencesine sahiptirler. Fakat bizim ülkemizde büyük bir çoğunluğun, hem sosyal güvencesi yok, hem de bu kişilerin geçinmek için gelirleri de oldukça azdır. Yeşil kart sağlık güvencesi,ülkemiz de 3816 Sayılı Kanun ile birlikte yardıma muhtaç ve ihtiyacı olan, sağlık güvencesi bulunmayan ve bu sebepten dolayı hem devlet hastanelerin de, hem de maddi imkanları olmadıkları için özel hastaneler de bile muayene olma imkanı olmayan kişilere, sağlık imkanlarından ücretsiz yararlanabilmesi için devlet tarafından verilen belgeye yeşil kart güvencesi denir.


Kimler Yeşil Kart Alabilir?


Yeşil kart başvurusu yapabilmek için, kesinlikle hiç bir sosyal güvenlik güvencesi(Bağ kur ve ya Sgk) bulunmaması gerekmektedir. Ailenizin ve sizin üzerinizde kayıtlı gayri menkul (ev, araba, iş yeri, hisseli tarla v.b.) bulunması gerekmektedir. Aylık gelirinizin ve ya ailenizin içinde ki gelir payınızın asgari ücret tutarı miktarının yüzde 30’un dan az olması gerekmektedir. Yeşil Kart Başvurusu yapabilmeniz için evraklarınızı doğru ve eksiksiz şekilde tamamlamanız gerekmektedir.


Öncelikle bulunduğunuz ilin bağlı olduğu kaymakamlığa başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Yeşil Kart Başvurusu için sizden istenecek olan gerekli belgeler; yeşil kart talep formu, nüfus kayıt örneği, her aile üyesi için 3 adet vesikalık fotoğraf, tapu sicil müdürlüğünden, belediye başkanlığından, vergi dairesinden, SSK, Bağ kur ve emniyet müdürlüğünden belgeler gerekmektedir.


Yeşil Kart Başvuru Sonucu Mu Nereden Öğrenebilirim?


Yeşil kart başvurusunda bulunan yapan vatandaşların başvuru sonucunu kolaylıkla öğrenebilmesi için http://www.turkiye.gov.tr/ adresine tıklaması yeterlidir.282 PTT den alınacak E-Devlet şifresi ile birlikte T.C. kimlik numaranızı girerek Yeşil Kart Başvurusu Sorgulama yapmanız mümkündür.


SGK YEŞİL KART SORGULAMA İçin Tıklayınız




SGK YEŞİL KART SORGULAMA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder