20 Temmuz 2015 Pazartesi

Online SSK İşlemleri

Online SSK Sorgulama İşlemleri


Online SSK İşlemleri Konusu Hakkında: Bütün devlet kurumlarının günümüzde artık online sistemlere taşınmasıyla birlikte, siz de işlemlerinizi internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemlerin artık zorlukları tamamen bitti ve çok kolay bir şekilde gerçekleştirilmeye başlandı. Online SSK İşlemleri


online-ss-işlemleri
Online SSK İşlemleri

Online işlem gerçekleştirebileceğiniz devlet kurumlarından biri de Sosyal Güvenlik Kurumu’dur. Eski zamanlarda uzun kuyrukları beklediğiniz anları hatırlayın. İşte bu kâbus internet sayesinde sona erdir. Bütün SSK sorgulama işlemlerinizi günün her saatinde hemen gerçekleştirebilirsiniz.


SSK Rapor Sorgulama İşlemleri


Çalışanların artık kolaylıkla günlük işlerini gerçekleştirebilmeleri için, bütün devlet dairesi işlemleri internet ortamına taşınmıştır. Bu şekilde çalışan insanlara bir yerlere gidip zaman harcamadan bütün işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirebilmektedir. Sosyal güvenlik kurumu işlemleri de bunlar arasında yer almaktadır. Çok fazla işlemi gerçekleştirip, çeşitli bilgilere ulaşabileceğiniz www.sgk.gov.tr internet adresi sizlere yardımcı olacaktır.


Belli bir sosyal güvenlik kurumuna bağlı olarak çalışan kişiler, hasta olduklarında ve hastane kendilerine rapor verdiğinde eğer raporun süresi 3 günden fazlaysa rapor ücreti sosyal güvenlik kurumu üzerinden ödenmektedir. Örneğin; hasta olan bir çalışan hastaneye gittiğinde ve doktor kendisine 5 gün rapor verdiğinde, iş yeri sadece 3 günün parasını ödemektedir, kalan 2 günün parası sosyal güvenlik kurumu tarafından ödenmektedir. Fakat çalışanlar bu paranın ne zaman kendilerine ödeneceklerini ve ne kadar para alacaklarını bilmemektedir. İşte bunu öğrenmek için SSK rapor parası sorgulama TC ile yapabilmektedirler.


Rapor ücretlerini sorgulayan vatandaşlara, ilgili ekranlarda hangi banka üzerinden ücretlerini alabilecekleri ve ücretlerinin ne kadar olduğu bilgisi verilmektedir. Bu bilgiyi alan vatandaş bunun üzerine hemen ilgili bankaya gidip parasını alabilir. Diğer yandan ilgili banka da hesabı varsa, hesap numarasına alacağı rapor ücreti yatırılır. Rapor ücretleri ile ilgili işlemlerin hepsi internet üzerinden SSK rapor parası sorgulama TC no ile hiç uğraşmadan gerçekleştirilebilmektedir. Bu işlemlerin artık bu kadar kolay olması, çalışanların da aklında hiçbir soru işareti kalmadan işlemlerini yapmaları için yardımcı olmaktadır. Diğer türlü, çok fazla işlem yapmak zorunda kalacaklardı. Hem bankalara hem de devlet kurumlarına gidip bilgiler almaları gerekecekti.


Online SSK İşlemleri İçin Tıklayınız




Online SSK İşlemleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder