27 Ekim 2015 Salı

CEPTEN SGK, SSK GÜN SORGULAMA, CEPTEN SSK PRİM SORGULAMA

CEPTEN SGK GÜN SORGULAMA ve CEPTEN SSK PRİM SORGULAMA


CEPTEN SGK GÜN SORGULAMA ve CEPTEN SSK PRİM SORGULAMA KONUSU HAKKINDA : İnternet uygulamalarının gelişmesi ile artık hem kişilerin, hem de kurumların işlemlerinin çoğu bu şekilde yapılmaktadır. Kişiler, resmi ve özel işlemlerinin büyük bir çoğunluğu da artık kolaylıkla elektronik ortamda yapılmaktadır. Bu işlemlere, resmi kurumlarla ilgili açıklamalar da dahildir.CEPTEN SGK GÜN SORGULAMA ve CEPTEN SSK PRİM SORGULAMA


cepten-ssk-sgk-borç-sorgulama
CEPTEN SGK GÜN SORGULAMA, CEPTEN SSK PRİM SORGULAMA

Artık internet teknolojileri, akıllı telefonlarımız sayesinde cebimize de inmiş bulunmaktadır. SGK sorgulamaları için sadece cep telefonundan mesaj atmanız yeterlidir. Kısa mesaj atarak SGK kurumunda kayıtlı olan gün sorgulama bilgilerinizi kolayca öğrenebilirsiniz. Bu işlem yaklaşık olarak beş dakikanızı alacaktır. Cepten SGK gün sorgulama için kısa mesaj atarak ssk hizmet dökümünüzü kolaylıkla öğrenebilirsiniz.


İşe ilk giriş tarihiniz ve toplamda çalışma gün sayınız da sistemde rahatlıkla öğrenilebilir. SGK. GOV. TR adresinden, sitelerde zaman kaybetmeden kolayca bilgilerinize en doğru şekilde ulaşabilirsiniz. Cepten SGK gün sorgulama ve cepten ssk prim sorgulama için yapmanız gereken, PT yazıp boşluk bırakarak, T.C. Kimlik numaranızı yazmalısınız. Ardından, tekrar boşluk bırakıp aile sıra numaranızı yazdıktan sonra, kısa mesajınızı 5502 ye yazıp göndermelisiniz. Mesajınıza cevap olarak birkaç dakika içinde gün sorgulama ve ssk prim sorgulama cevaplarınız size iletilecektir. Kısa mesajlarınızda kullandığınız kısaltmalarınıza göre mesajlarınızın cevapları gelecektir.


Buna göre, işvereninizin yatırdığı prim tutarlarını, özellikle son prim tutarını öğrenmek için, P yazmalı ardından t.c. kimlik numaranızı yazmalısınız. Hizmet gün sayısı için PT yazmalısınız. Emeklilik gününü öğrenmek için ise E boşluk ve ardından t.c. kimlik numaranızı yazmalısınız. Kurum tarafından en güncel yani en son ödenen emekli aylığınızı öğrenmek için ise E yazmalısınız. Ne zaman emekli olacağınızı öğrenmek için de, N yazıp boşluk bırakarak, t.c. kimlik numaranızı ekledikten sonra, gün, ay ve yıl bilgilerinizi girmelisiniz. Kısa mesajlarınızda size belirtilen kısaltmaları kullanarak sgk ya ilişkin tüm bilgileri öğrenebilirsiniz. Bu şekilde, emekli olmak için gerekli olan gün sayınızı veya prim miktarınızı hesaplayabilirsiniz. Sürekli olarak ve güncel şekilde bilgi almak için kısa mesaj uygulamasından yararlanın.




CEPTEN SGK, SSK GÜN SORGULAMA, CEPTEN SSK PRİM SORGULAMA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder